Ingemannsdagen

Fejring af B. S. Ingemann med Kirkerne.

Lidt historie om denne helt særlige dag med kirkerne:

Send en Mail

Ingemannsdagen

Ingemannsdagen med Kirkerne afholdt vi første gang som en selvstændig aktivitet i 2019. Det var før den egentlige Sorø Historiske Festival som blev afholdt første gang i 2021. I 2019 deltog 6 kirker i Sorø Kommune i fejringen. I 2020 var det 9 kirker der deltog, og i 2021 var alle ikke ferielukkede kirker i Sorø Kommune med i fejringen. Også Kirker rundt om i Danmark deltog. Bl.a. Torkilstrup Kirke (Ingemanns far var præst her), Roskilde Domkirke, Ålborg Domkirke og Vor Frelser Kirke i København. Nu her i 2024 er Ingemannsdagen større end nogensinde før. Kig på jeres egen kirkes hjemmeside for at finde information om Ingemannsdagen.

TILMELDING TIL INGEMANNSDAGEN – KIRKERNES TILMELDING – SKER ENTEN VED AT SKRIVE TIL FORENINGEN PÅ: KONTAKT@1684-1862.DK – ELLER VED AT SE PÅ VORES HJEMMESIDE: WWW.INGEMANNSDAGEN.DK , SOM KUN ER TILEGNET KIRKERNES DAG MED FEJRING AF B.S. INGEMANN.

Hjemmesiden www.ingemannsdagen.dk er i øvrigt tilegnet aktiviteten som sådan, og alle kan med fordel læse det vi har samlet på siden om dagen.

På nogle af de fotos som er her på siden, kan I bl.a. se indbydelsen til alle landets kirker, som den tog sig ud i Menighedsrådenes Blad september 2021. Her er også et foto fra afslutningen fra Munke Bjergby Kirkes præstehave og fra andre kirker der deltog. På selve www.ingemannsdagen.dk  kan I se alle de deltagende kirker fra 2021.

Tilmelding til Ingemannsdagen

Billeder fra dagen 2021

Hoved sponsorer

Emilie og Peter Lunds Fond

Mariette Tellerup

Virksomhed sponsorer

Cafe Tre Konger – Comwell Sorø – Destination Sjælland – Dit Sorø – Kragerup Gods – Lehmann Grafisk – Sorø Avis – SN medier – Stiftelsen Sorø Akademi – Støvlet Katrines Hus – Von Bülow Mediehus – Automeccanica – Lefre

Om foreningen

Foreningens navn dækker over den historiske tidsperiode 1684-1862. 1684 er året for Ludvig Holbergs fødsel og 1862 er året for B.S. Ingemanns død. 

Copyright – 1684-1862 Sorø Historiske Festival - CVR. 40184929