Presseomtale

“Foreningen 1684-1862 lægger ud med, sammen med Ingemann-Selskabet, at sætte fokus på vores store forfatter og salmedigter B. S. Ingemann i forbindelse med gudstjenesterne i 7 kirker i Sorø Kommune.”

Læs mere her: https://dit-soroe.dk/2019/06/ny-sommertradition/

“Denne søndag i juli står i B.S. Ingemanns tegn. Ingemann-dagen er en ny tradition i Sorø, på initiativ af historiefestivalforeningen 1684-1862.”

Læs mere her: https://dit-soroe.dk/event/ingemann-dag/

“Søndag den 7. juli kommer B.S. Ingemann til at præge Sorø. Det står klart efter generalforsamlingen i Foreningen 1684-1862 forleden.”

Læs mere her: https://sn.dk/Soroe/Ingemann-dag-bliver-en-realitet/artikel/828718

“Foreningen 1684-1862, der arbejder med at skabe en historisk festival i Sorø, er nu gået i samarbejde med Ingemann-Selskabet, og de to parter har i fællesskab henvendt sig til kommunens menighedsråd for at få endnu mere tonnage i samarbejdet.”

Læs mere her: https://sn.dk/Soroe/Oplaeg-til-samarbejde-om-Ingemann-dag/artikel/809525

“Bestyrelsen har spurgt havearkitekt Jesper Corfitzen fra Sorø til råds angående lilla blomster i tidsperioden. Han kom med et par forslag, hvoraf enkelheden og den flotte farve gjorde valget nemt.”

Læs mere her: https://dit-soroe.dk/2019/02/nu-med-logo/

“En Middelhavsfestival og en historisk festival var de nye tiltag, da Sorø Handel og Service mandag i en råskitse præsenterede årets aktiviteter i bymidten.”

Læs mere her: https://sn.dk/Soroe/Faelles-fodslaw-og-nye-Soroe-tiltag/artikel/804832

“Sorø Museum dannede onsdag den 23. maj rammerne om den stiftende generalforsamling i foreningen 1684-1862.”

Læs mere her: http://www.dit-soroe.dk/2018/05/historieforening-starter-paa-museet/

“En ny forening kaldet “1684-1862” vil nå ud til alle dem, der gerne vil være med indenfor kommunens grænser. Det gælder alle fra Alsted over Fjenneslev til Munke Bjergby og Ruds Vedby. “Vi vil finde historier frem om lokale, der har levet her i tidsperioden. Det skal være sjov og alvor – det skal være både rigtige historier og også fiktion”, fortæller Mette Skjoldan”

Læs mere her: http://www.dit-soroe.dk/2017/07/der-skal-ske-noget/

“Ideen står indretningsarkitekt Mette Skjoldan bag. Hun bor selv midt i historien, nemlig på Tersløsegaard, hvor Holberg slog sine folder og var en del af oplysningtiden”

Læs mere her: http://sn.dk/Ugebladet-Vestsjaelland/Ny-forening-paa-vej-med-historisk-festival/artikel/668598

“Sorø summer af initiativer. En blomsterfestival er på tegnebrættet, og nu også en historisk festival. Det er Mette Skjoldan, som løfter sløret for en ny forening, der har som formål at skabe en ny tradition i Sorø, nemlig en historisk festival”

Læs mere her: http://www.dit-soroe.dk/2017/06/historisk-festival/