En Kongelig Affære

I den kommende tid præsenterer vi en række filmklassikere fra vores festivals tidsperiode. Vi lægger hårdt ud med den prisbelønnede danske film En Kongelig Affære, instrueret af Nikolaj Arcel, 2012, som foregår i perioden 1758-72.

Filmen skildrer trekantsdramaet mellem den tyske læge og oplysningsmand Johann Friedrich Struensee, kong Christian 7. og hans dronning Caroline Mathilde. Rollen som Struensee spilles af Mads Mikkelsen, den unge dronning spilles af svenske Alicia Vikander, mens den gale konge spilles af Mikkel Boe Følsgaard.

Filmen viser et kort glimt af en skikkelse, som minder om den berygtede Støvlet-Katrine, der var kongens elskerinde i den periode, hvor han efter sigende tog på ødelæggende togter igennem København, smadrede vinduer og kom i slagsmål med ordensmagten.

Her skal vi ikke fremture med flere spoilers, blot stilfærdigt nævne at man skal vælge sine kampe med omhu, hvis man er kongens livlæge… og ikke lægge sig for meget ud med den forgældede og fordrukne adel.

Næste gang tager vi fat i en anden kendt film fyldt med pudderparykker. Det er en film om Mozarts liv og død, instrueret af Milos Forman – og du har sikkert gættet titlen allerede.

Har du en favorit-film fra perioden 1684-1862, så nævn den gerne i en kommentar på vores Facebookside.

Se trailer her på YouTube: