Opbakning fra Sorø Museum

Udtalelse Ea Matzon – fra oktober 2019:

“Jeg støtter op om den ny forening i Sorø 1684-1862.

Foreningens fokus på to meget vigtige perioder i Sorøs historie, Oplysningstid og Guldalder stemmer nemlig 100% overens med de prioriteringer, der bliver foretaget for fremtidens basisudstillinger på Sorø Museum. To væsentlige perioder i Sorøs historie, som samtidig svarer til to af tre tidlige akademier i byen. Holbergs og Ingemanns.

Uden i første omgang klosteret og senere akademierne havde der ikke været noget Sorø. Og lige i disse to perioder kom mange fremtrædende personligheder til Sorø, hvor de enten blev uddannet eller var tilknyttet akademiets stab af undervisere.

Sorø Museum glæder sig til det fremtidige samarbejde om historiske events i såvel Sorø, hvor museet allerede til næste år lægger gård til en historisk kro, som i resten af Sorø kommune.”