For Sorø, med Sorø, til Sorø og til Sorøs turister

Vi håber at kunne skabe endnu mere liv i Sorø midtby og senere i hele Sorø kommune. En “samlings” festival til os og turisterne.

En af Sorøs store tidspunkter i den lokale historie var i perioden 1684-1862 – så den vil vi fokusere på med levendegørelse af personer fra Sorø der levede dengang. Både personer vi kender såsom Ingemann, Holberg og Støvlet Kathrine. Men også almindelige borgers liv vil vi forsøge at vise i baroktiden og oplysningstiden.

Vi har indtil videre to store styrker i Sorø ifht os og turister :

Vores enestående natur og den enestående historie.

Vi har et Science center og er ved at skabe en Science kultur her i Sorø. Så vi vil tage netop denne historiske tidsperiode ud og levendegøre de første spadestik til den videnskabelige verden vi lever i – Oplysningstiden. Det bliver ikke det eneste fokus, men et vigtigt et.

Motto: For Sorø, med Sorø, til Sorø og til Sorøs turister.

Glæd dig til foreningen kommer rigtigt i gang henover næste år.